Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe spaghetti z łososiem, chilli i suszonymi pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti szpinakowe 1 opakowanie
filet z łososia 20 dag
suszone pomidory
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 2 sztuki
oliwa
sok z cytryny 1
natka pietruszki
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe spaghetti z łososiem, chilli i suszonymi pomidorami

Filet z łososia czyścimy z ości, myjemy, suszymy i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Patelnię grillową lub zwykłą rozgrzewamy, smarujemy oliwą i smażymy filet z łososia po 4 minuty z każdej strony.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek i dusimy chwilkę na wolnym ogniu. Pilnujemy aby czosnek i cebula nie przepaliły się bo będą gorzkie.

Dodajemy na patelnię pokrojone w paski suszone pomidory, 2 łyżki tartego parmezanu, wszystko chwilkę dusimy.

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem, odcedzamy i dodajemy na patelnię do pomidorków. Wszystko podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy kawałki grillowanego łososia ( możemy rozdrobnić usmażony filet lub dać większe kawałki), natkę pietruszki i powoli mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem i pokrojoną w plasterki papryczką chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.07.2015 23:13
podoba mi się :)
msmariusz 30.04.2015 00:05
spaghetti pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak