Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spaghetti szpinakowe
1 opakowanie -
filet z łososia
20 dag -
suszone pomidory
-
czosnek
2 ząbki -
papryczka chili
2 sztuki -
oliwa
-
sok z cytryny
1 -
natka pietruszki
-
parmezan starty
Przepis i sposób przygotowania Szpinakowe spaghetti z łososiem, chilli i suszonymi pomidorami
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek i dusimy chwilkę na wolnym ogniu. Pilnujemy aby czosnek i cebula nie przepaliły się bo będą gorzkie.
Dodajemy na patelnię pokrojone w paski suszone pomidory, 2 łyżki tartego parmezanu, wszystko chwilkę dusimy.
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem, odcedzamy i dodajemy na patelnię do pomidorków. Wszystko podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy kawałki grillowanego łososia ( możemy rozdrobnić usmażony filet lub dać większe kawałki), natkę pietruszki i powoli mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem i pokrojoną w plasterki papryczką chilli.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się