Szpinakowe spaghetti z łososiem, chilli i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti szpinakowe

    1 opakowanie
  • filet z łososia

    20 dag
  • suszone pomidory

  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczka chili

    2 sztuki
  • oliwa

  • sok z cytryny

    1
  • natka pietruszki

  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia czyścimy z ości, myjemy, suszymy i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Patelnię grillową lub zwykłą rozgrzewamy, smarujemy oliwą i smażymy filet z łososia po 4 minuty z każdej strony.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek i dusimy chwilkę na wolnym ogniu. Pilnujemy aby czosnek i cebula nie przepaliły się bo będą gorzkie.

Dodajemy na patelnię pokrojone w paski suszone pomidory, 2 łyżki tartego parmezanu, wszystko chwilkę dusimy.

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem, odcedzamy i dodajemy na patelnię do pomidorków. Wszystko podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy kawałki grillowanego łososia ( możemy rozdrobnić usmażony filet lub dać większe kawałki), natkę pietruszki i powoli mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem i pokrojoną w plasterki papryczką chilli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 19.07.2015 23:13
podoba mi się :)
msmariusz 30.04.2015 00:05
spaghetti pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat