Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe spaghetti

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
szpinak mrożony 400 g
śmietana 18 proc 330 g
ser feta 300 g
czosnek ząbki 3-4 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
makaron spaghetti 500 g

Porada

Makaron spaghetti w trochę innym wydaniu-jest mięso mielone, tradycyjny makaron, za to sos nie pomidorowy a szpinakowo -śmietanowy, a to wszystko posypane pyszną, słoną fetą.

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe spaghetti

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i drobno pokroić, zeszklić na maśle. Dodać szpinak i nadal smażyć aż się rozmrozi.
Krok 1 - Szpinakowe spaghetti foto
2
. Na oleju usmażyć mięso na sypko, doprawić je solą i pieprzem
Krok 2 - Szpinakowe spaghetti foto
3
Do usmażonego szpinaku dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodać śmietanę i zagotować sos.
Krok 3 - Szpinakowe spaghetti foto
4
Usmażone mięso przełożyć do sosu szpinakowego i dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente. Podawać makaron polany sosem i posypany serem feta. Smacznego!
Krok 4 - Szpinakowe spaghetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak