Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe spaghetti

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
śmietanka 30% lub jogurt grecki 1/3 szklanki
mozzarella małe kulki 80-100 g
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat
makaron spaghetti 1 opakowanie
olej 1 łyżka

Porada

Zamiast sera feta, można użyć innego.

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe spaghetti

Makaron ugotować al dente, dodając do wody łyżkę oleju i trochę soli. Odcedzić i przepłukać zimną wodą. Rozmrożony szpinak wyłożyć narozgrzaną patelnię natłuszczoną niewielką ilością oleju (ja użyłam lnianego). Dodać śmietankę lub jogurt grecki, rozmieszać, podsmażyć, dodać sól i pieprz, smażyć, co jakiś czas mieszając, dodać pokrojony w plasterki mozzarella-zamieszać-ma on się rozpuścić. Na koniec dodać do sosu przyprawę do makaronu-ok. 1 płaską łyżkę stołową, wymieszać. Czas smażenia-10-12 minut. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 23.02.2017 16:43
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak