Szpinakowe spaghetti

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • śmietanka 30% lub jogurt grecki

    1/3 szklanki
  • mozzarella małe kulki

    80-100 g
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente, dodając do wody łyżkę oleju i trochę soli. Odcedzić i przepłukać zimną wodą. Rozmrożony szpinak wyłożyć narozgrzaną patelnię natłuszczoną niewielką ilością oleju (ja użyłam lnianego). Dodać śmietankę lub jogurt grecki, rozmieszać, podsmażyć, dodać sól i pieprz, smażyć, co jakiś czas mieszając, dodać pokrojony w plasterki mozzarella-zamieszać-ma on się rozpuścić. Na koniec dodać do sosu przyprawę do makaronu-ok. 1 płaską łyżkę stołową, wymieszać. Czas smażenia-10-12 minut. Podawać z makaronem.
martyna94
Zamiast sera feta, można użyć innego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wirtualnykucharz 23.02.2017 16:43
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat