Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe roladki na francuskim cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser feta 250 g
szpinak mrożony 400 g
ser żółty starty 2-3 łyżki
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe roladki na francuskim cieście

Na patelni podduszamy mrożony szpinak, dodajemy czosnek oraz ser feta - całość podduszamy do całkowitego połączenia i odparowania.
Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz szpinakowy (zostawiamy około 1 cm wolnego dłuższego boku), oprószamy startym żółtym serem, zwijamy w roladę. Kroimy na plastry 1 - 1,5 cm, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut - do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.01.2017 20:28
pychotka taka przekąska
Futka 28.01.2017 13:45
Przepyszne roladki :)
Małgorzata92 28.01.2017 12:56
Wspaniałe :)
Konczi 28.01.2017 12:45
oj tak .. muszę przyznać że są pyszne :)
adelajda 28.01.2017 11:51
dobre ...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak