Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe pulpety drobiowe z brokułem i pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
liście szpinaku 2 garści
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 małe

Dodatki

kasza pęczak 1,5 szklanki
olej roślinny 1 łyżka
brokuł 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe pulpety drobiowe z brokułem i pęczakiem

Kaszę ugotować w podwójnej ilości wrzącej wody ze szczyptą soli i łyżką oleju.

Mięso włożyć do miski, dodać bardzo drobno posiekaną cebulkę, siemię lniane, łyżkę płatków owsianych (można zmielić w blenderze na mąkę). Posolić, popieprzyć. Dodać posiekane liście szpinaku. Wymieszać ręką i formować kule wielkości większego orzecha włoskiego. Wrzucać do wrzącej wody do garnka.

Włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować przez ok. 15 min. Można posolić wodę, jeśli daliście mało soli do mięska.

Brokuły podzielić na różyczki, opłukać i ugotować na parze.

Całość polewam olejem lnianym i posypuję sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.02.2017 18:53
wow ładnie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak