Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAKOWE PLACUSZKI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garscie
nasiona chia 1 łyzeczka
jajko 1 szt
mąka ryżowa 80 g
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
czosnek ząbki 2 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAKOWE PLACUSZKI

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Umyty szpinak miksujemy razem z namoczonymi wcześniej w 5 łyżkach wody nasionami chia.

Dodajemy jajko, mąkę przesianą z odrobiną soli, pieprzu i sody, wlewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek – mieszamy.

Smażymy na nieprzywierającej patelni na odrobinie oliwy po ok. 2-3 minuty z każdej strony,

Podajemy z przesmażonymi i posiekanymi borowikami ze szczyptą soli oraz świeżą rukolą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 25.06.2016 22:04
Ciekawy pomysł.))
Franciszek 25.06.2016 20:10
dobry pomysł
halina17 25.06.2016 14:59
Pyszne placki
w mojej kuchni 25.06.2016 06:59
same pyszności podano
Alex_M 24.06.2016 21:43
dobre placki
Stenka 24.06.2016 20:50
fajny przepis
Jolcia_90 24.06.2016 19:58
wyglądają ciekawie :)
ilka01 24.06.2016 18:55
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak