Szpinakowe placki z gorgonzolą, czarnuszką i sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • szpinak świeży lub mrożony

    450 gram
  • mąka pszenna

    1,2 szklanka
  • bazylia świeża

    1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżka
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    do posypania
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    70 gram

sos pomidorowy

  • pomidory

    3 sztuka
  • bazylia świeża

    1/2 szklanka
  • oregano

    1 łyżka
  • żółty ser starty

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz czarnuszki wsadzamy do miksera i na wolnych obrotach mieszamy. Następnie wykładamy, na wyłożone papierem do pieczenia blachy i posypujemy z wierzchu czarnuszką. Pieczemy w 180°C przez około 12 minut. W międzyczasie sparzamy pomidory, miksujemy w blenderze i dodajemy przyprawy. Podgrzewamy na kuchence i polewamy placuszki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 20.01.2016 09:59
Ale kolorowe :)
Adamorek 19.01.2016 23:05
ciekawie to wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat