Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe placki z gorgonzolą, czarnuszką i sosem pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

szpinak świeży lub mrożony 450 gram
mąka pszenna 1,2 szklanka
bazylia świeża 1/2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżka
Czarnuszka nasiona Prymat do posypania
ser pleśniowy typu gorgonzola 70 gram

sos pomidorowy

pomidory 3 sztuka
bazylia świeża 1/2 szklanka
oregano 1 łyżka
żółty ser starty
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe placki z gorgonzolą, czarnuszką i sosem pomidorowym

Wszystkie składniki oprócz czarnuszki wsadzamy do miksera i na wolnych obrotach mieszamy. Następnie wykładamy, na wyłożone papierem do pieczenia blachy i posypujemy z wierzchu czarnuszką. Pieczemy w 180°C przez około 12 minut. W międzyczasie sparzamy pomidory, miksujemy w blenderze i dodajemy przyprawy. Podgrzewamy na kuchence i polewamy placuszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 20.01.2016 09:59
Ale kolorowe :)
Adamorek 19.01.2016 23:05
ciekawie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak