Szpinakowe naleśniki z białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

naleśniki

  • szpinak świeży

    3 garście
  • mleko

    2 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • olej

    1 łyżka
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • soda oczyszczona

    1 szczypta

nadzienie

  • ser twarogowy

    40 dag
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szpinakowe naleśniki z białym serem foto
Umyte i odsączone z wody liście szpinaku zmiksować z mlekiem i wodą na koktajl
Krok 2 - Szpinakowe naleśniki z białym serem foto
, następnie dodać jajka, olej, przyprawy i mąkę, wymieszać wszystko dokładnie do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Gdyby ciasto było za gęste to dolać troszkę wody.
Krok 3 - Szpinakowe naleśniki z białym serem foto
Na natłuszczonej patelni smażyć kolejno naleśniki.
Twarożek wymieszać z pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Usmażone naleśniki posmarować twarożkiem i zwinąć w rulonik, następnie pociąć na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 30.06.2017 15:07
świetne, bardzo lubimy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat