Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
naleśniki
-
szpinak świeży
3 garście -
mleko
2 szklanki -
woda
1,5 szklanki -
olej
1 łyżka -
jajka
2 sztuki -
mąka pszenna
3 szklanki -
sól
1/4 łyżeczki -
soda oczyszczona
1 szczypta
nadzienie
-
ser twarogowy
40 dag -
rzodkiewka
1 pęczek -
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



Twarożek wymieszać z pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Usmażone naleśniki posmarować twarożkiem i zwinąć w rulonik, następnie pociąć na porcje.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się