Szpinakowe kopytka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 duze
  • szpinak mrożony

    250 g
  • ser biały

    400 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • gałka muszkatołowa mielona

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zemleć, ziemniaki ugotować,zdusić i ostudzić. Szpinak rozmrozić i odparować,dodając czosnek i przyprawy.Ostudzić. Wymieszać wszystko razem,zemleć na jednolitą masę,dodać jajko oraz mąkę (tyle,aby powstało ciasto). Robić rulony, kroić plastry. Wrzucać na osolony wrzątek,od wypłynięcia gotowac 1-2 minuty. Polewać bułką tartą z masłem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 09.09.2012 11:49
ciekawe, też takich nie robiłam
Margo1 18.02.2012 18:11
pomysłowe...
Sarenka 01.10.2011 08:36
Pomysł bardzo dobry.
edyta44 04.07.2011 12:34
pomyslowo
Myszka75 05.05.2011 07:30
Zieloni mi - bardzo ciekawy pomysł:)
usmiech 11.04.2011 20:41
fajne:)
wiktor188 18.03.2011 18:41
ciekawe
ana00 22.02.2011 15:39
Głosik za pomysł ;)
jolajka 22.02.2011 15:08
dobry pomysł na przemycenie szpinaku
owca441 20.02.2011 15:21
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat