Szpinakowe kluski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • jajko

    1
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szpinakowe kluski foto
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę.
Krok 2 - Szpinakowe kluski foto
Mąkę dodajemy po trochu, mieszając ciasto.
Krok 3 - Szpinakowe kluski foto
Jak dodamy za dużo mąki to będzie za twarde.
Krok 4 - Szpinakowe kluski foto
Takie ciasto przekładamy na deseczkę i nożem odcinamy po kawałeczku i rzucamy na osolony wrzątek,
Krok 5 - Szpinakowe kluski foto
Za każdym razem maczamy nóż we wrzątku, wtedy ładniej odchodzi ciasto od noża. Gotujemy, aż do wypłynięcia. Odcedzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 20.05.2015 13:37
polecam wszystkim
marcia7 08.05.2015 13:54
idealny obiad na piątek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat