Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe kluseczki z paprykowym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony
inne składniki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe kluseczki z paprykowym sosem

Zamrożony szpinak wrzuciłam na patelnie, osoliłam, dodałam 4 ząbki czosnku i dusiłam, aż stał się papką. Odstawiłam do wystygnięcia. 150g chudego białego sera bardzo dokładnie wymieszałam z jajkiem, zmielonymi otrębami owsianymi. szpinakiem i 2 szczyptami soli. Ciasto nakładałam łyżką na wodę i gotowałam, aż wypłyną.

Paprykę czerwoną pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam na patelnię z łyżeczką oliwy. Kiedy papryką się delikatnie podsmażyła dodałam cebulę, sól i paprykę mieloną. Podlałam małą ilością wody i dusiłam pod przykryciem, aż warzywa były prawie miękkie. Zagęściłam wodą i łyżeczką mąki kukurydzianej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 03.02.2011 20:47
fajny pomysł uwielbiam szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak