Szpinakowe ciasto nalesnikowe z wędzonym łososiem i serkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 opkowanie
  • sól

    szczypta
  • jajko

    3 sztukki
  • mleko

    1-2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • łosoś wędzony plastry

    do srodka
  • serek mascarpone

    1 opakowanie
  • czosnek

    1 sztuka
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja kupiłam szpinak już rozdrobniony, mrożony. Oczywiście jak macie swój to jeszcze lepiej. Rozmrażamy go i odsącamy.

Lączymy go z pozostałymi składnikmi poza olejem, i łososiem i serkiem. Mieszamy, dodajmy rozgnieciony czosnek. smazymy cienkie placki naleśnikowe z jednem i drugiej strony. Do gotowych naleśników dodaje serek mascaropone, smaruje go nim. Następnie w rogu kładę trochę łososia i zwijam w rulon. Kroimy skośnie i gotowa przystawka na imprezę, do tego mało spotykana.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 05.07.2013 21:08
świetne... ;]
Botwinka 05.11.2012 23:05
świetne
parysek10 04.11.2012 18:46
dobre
TEtalicha 04.11.2012 17:52
szpinaku to 1 szklaneczka
Marta1986 04.11.2012 17:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat