Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe ciasto nalesnikowe z wędzonym łososiem i serkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1 opkowanie
sól szczypta
jajko 3 sztukki
mleko 1-2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
łosoś wędzony plastry do srodka
serek mascarpone 1 opakowanie
czosnek 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe ciasto nalesnikowe z wędzonym łososiem i serkiem

Ja kupiłam szpinak już rozdrobniony, mrożony. Oczywiście jak macie swój to jeszcze lepiej. Rozmrażamy go i odsącamy.

Lączymy go z pozostałymi składnikmi poza olejem, i łososiem i serkiem. Mieszamy, dodajmy rozgnieciony czosnek. smazymy cienkie placki naleśnikowe z jednem i drugiej strony. Do gotowych naleśników dodaje serek mascaropone, smaruje go nim. Następnie w rogu kładę trochę łososia i zwijam w rulon. Kroimy skośnie i gotowa przystawka na imprezę, do tego mało spotykana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 05.07.2013 21:08
świetne... ;]
Botwinka 05.11.2012 23:05
świetne
parysek10 04.11.2012 18:46
dobre
TEtalicha 04.11.2012 17:52
szpinaku to 1 szklaneczka
Marta1986 04.11.2012 17:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak