Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa sałatka z ryżem i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
kukurydza 3 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
olej rzepakowy
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
jagody goji 2 łyzki
papryka czerwona 1/2 szt
ryż 1/2 (kolorowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa sałatka z ryżem i tuńczykiem

Liście świeżego szpinaku myjemy i układamy na talerzach . Ryz kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Zimny dodajemy do sałatki. Kukurydzę odsączamy dodajemy do sałątki. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy drobno posypujemy sałatkę . Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Kropimy dobrej jakości olejem rzepakowym solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na koniec posypujemy owocami goji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 12.02.2013 18:32
pyszne
Katarzyna54 11.02.2013 23:09
super wygląda
Magda24 10.02.2013 19:08
przepyszna - lubię :)
artur7 10.02.2013 13:04
Bardzo fajny pomysł na sałatke
cukiereczek 10.02.2013 08:49
pycha
mela25 10.02.2013 08:47
ależ pełna kolorów i zdrowia
iwa643 10.02.2013 08:12
zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak