Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa sałatka z figami i łososiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi świeże 3 szt
szpinak świeży 3 garście
łosoś wędzony 3 kawałki
olej ryżowy
chilli
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa sałatka z figami i łososiem

Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Następnie układamy na trzy talerze. Figi myjemy i kroimy w kawałki, układamy na szpinaku. Łosia wędzonego rwiemy na kawałki i dodajemy do sałatki. Całość solimy solą morską i dodajemy kawałki koperku. Kropimy olejem ryżowym. Dodajemy odrobinę posiekanego chilli i kropimy cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.10.2013 08:58
Zdecydowanie moje smaki :)
Moni_Wwo 12.10.2013 08:10
A figi mam w lodówce :) chyba wkrótce zrobię :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak