Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa babka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 12 dag
masło 12 dag/lub margaryna
szpinak świeży 1/2 kg
ser żółty 10 dag
jajko 3 szt
sól i pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa babka

Wykonanie:
Tłuszcz roztopić, wsypać mąkę i zrumienić. Następnie wymieszać z mlekiem i gotować do uzyskania gładkiej masy typu beszamel. Ostudzić, wbić żółtka, przyprawić do smaku, dodać starty ser i posiekany szpinak. Dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie przełożyć do przygotowanej foremki i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.06.2017 11:12
fajna babeczka
Ada-Gaba 04.06.2017 14:31
fajna propozycja
mirosława4 02.06.2017 11:48
ciekawa ta babka
dodi 02.06.2017 10:24
musi być pyszna
Konczi 02.06.2017 10:23
pysznie, skusiłabym się na nią :)
ada.la 02.06.2017 10:15
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 02.06.2017 00:20
dobre jedzonko
Renataj 01.06.2017 23:20
Fajny pomysł:)
Franciszek 01.06.2017 21:42
Ładnie wygląda
RenataZ-et 01.06.2017 21:37
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak