Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z soczewicą na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
masło cytrynowe 1 łyzeczka
soczewica 1/2 puszki
jogurt naturalny 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z soczewicą na ciepło

Szpinak świeży myjemy lekko osuszamy .Kroimy na mniejsze części . Szpinak podsmażamy na masełku . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Soczewice odsączamy na sitku z zalewy i dodajemy do szpinaku . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Mieszamy i dusimy chwilę . Pod koniec zaciągamy jogurtem naturalnym . Podajemy na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 18.12.2012 18:53
pyszne
aisoglam 18.12.2012 13:06
Dobrze się prezentuje.
wyattearp 18.12.2012 12:29
TO LUBIĘ!!!!!!!!!!!
cooleczka 18.12.2012 12:29
z soczewicą jeszcze nie jadłam, a brzmi smacznie, do tego zdrowo
iwa643 18.12.2012 12:25
Polecam jako przystawkę do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak