Szpinak z rurkami i czosnkiem

Szpinak z rurkami i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

  • makaron rurki

  • ząbki czosnku

    4
  • pieprz czarny mielony

  • sól czosnkowa

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • śmietana 12%

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos robimy: czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy szpinak - smażymy tak aby jak najwięcej wody odparowało. Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany. Makaron gotujemy, polewamy go sosikiem i smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ONY_za_kare

11.09.2014 16:17
dobry spzinak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat