Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z mozzarellą na śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
ser mozarella 1 szt
słodka śmietana 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z mozzarellą na śmietanie

Na ok trzech łyżkach oliwy z oliwek podsmażamy roztarty czosnek. Trzeba bardzo uważać, by nie zrumienił się za mocno, bo stanie się gorzki. Dodajemy do niego zamrożony, albo świeży i rozdrobniony szpinak i w trakcie smażenia podlewamy powoli słodką śmietaną. Pod koniec smażenia, gdy szpinak będzie już wystarczająco miękki, wrzucamy pokrojony w drobną kostkę ser mozzarella i dalej chwilę podsmażamy, cały czas mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.01.2014 10:51
pyszny ten szpinak , lubię taki do obiadu
Katarzyna54 14.01.2014 19:14
muszę wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak