Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z mozarella

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinaku 0,5 kg
kulki mozarelli z zalewy 3 szt
plastrów szynki 10 szt
makaron grube rury 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z mozarella

szpinak umyć, odszypułkować i poddusić na patelni na łyżce masła aż odparuje woda, ostudzić, pokroić dość drobno.
Szynkę i mozarellę pokroić w kostkę.
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, dodać pieprz (ja nie solę bo dużo soli jest już w szynce)
farszu wystarcza do nadziania całego opakowania rurek.
Polewam to beszamelem i zapiekam najpierw pół godziny pod przykryciem a potem posypuję serem ii jeszcze zapiekamy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 29.08.2011 21:56
ciekawy pomysł
marcia71 04.04.2011 00:30
muszę zrobić
Ewelina45 11.03.2011 10:06
super
Ewelina45 11.03.2011 10:06
super
Ewelina45 11.03.2011 10:06
super
Ewelina45 11.03.2011 10:06
super
jasiek 10.02.2011 19:25
ciekawe
kubalo 03.02.2011 08:44
pyszne
Edyta38 19.01.2011 16:36
spróbuje napewno
Ewelina45 05.11.2010 10:03
interesujace
Kate131 16.09.2010 08:21
świetne
Ewa98 08.09.2010 14:02
ciekawe połączenie z mozarella, można tez użyć sera pleśniowego, również znakomicie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak