Szpinak z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży lub mrożony

  • cebula

  • czosnek

  • śmietana

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Garść listków świeżego szpinaku wrzuciłam na minutę na gotującą się wodę, odcedziłam, przelałam zimną wodą i pokroiłam. Następnie posiekałam pół cebuli i 2 ząbki czosnku i wrzuciłam na oliwę z oliwek. Poddusiłam chwilę, dodałam szpinak i osoliłam. Po około minucie zdjęłam z ognia i dodałam łyżkę śmietany. Rewelacyjnie smakuje z makaronem!

Trzeba wybierać małe listki szpinaku. Duże mają zbyt wyczuwalne włókna. W powyższy sposób można przyrządzić również mrożony szpinak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 16.09.2011 18:16
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat