Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 12 szt
szpinak świeży 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
Imbir mielony Prymat
sól do smaku
pieprz
pomidorki konfitowane 10 szt
masło 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi

Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy olej. Na rozgrzany tłuszcz układamy krewetki. Dodajemy posiekany czosnek. Krewetki smażymy przez kilka chwil z obu stron. Dodajemy opłukany i wysuszony szpinak. Lekko mieszamy. Dodajemy pomidorki. Solimy do smaku. Doprawiamy imbirem i pieprzem. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 04.03.2016 17:10
Uwielbiam;)))
olkaaa 04.03.2016 07:24
wyglądają kusząco
wwwiolka 03.03.2016 22:05
Bardzo fajny przepis.
barbara11561 03.03.2016 21:28
pychotka:)
Kolorowa 03.03.2016 17:41
Ładnie to wygląda.
2milutka 03.03.2016 15:21
smacznie i lekko
dom-agi 03.03.2016 15:07
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak