Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkiem sadzonym i tostem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 paczka
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
śmietanka 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 4 szt
chleb razowy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkiem sadzonym i tostem

Szpinak myjemy- grubo siekamy.
Cebulę drobno myjemy, czosnek siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę- lekko podsmażamy. Następnie wrzucamy czosnek i szpinak- obsmażamy ok 4-5 min na malym ogniu. Dodajemy śmietankę. Calość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
na osobnej patelni rozgrzewamy olej, wbijamy jajka- smażymy.
Kromki opiekamy w tosterze.
na talerzu układamy część szpinaku. Na szpinaku układamy jajka i tosty.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak