Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z fetą w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 350 g
szpinak mrożony 300 g
feta 50 g
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 12% 1 łyżka
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z fetą w cieście francuskim

Szpinak usmażyć na maśle, mieszając aż odparuje. Dodać sól, pieprz i przeciśnięty czosnek. Dodać śmietanę, wymieszać, przestudzić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, na środek wyłożyć szpinak, rozsmarować. ułożyć fetę pokrojoną w kostkę. Boki ciasta zlepić na środku, posypać całość żółtym serem. Zapiec na złoto. Doskonale smakuje z sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 03.10.2013 12:11
uwielbiam wszystko co ma ciasto francuskie
Magula 03.10.2013 10:13
fajny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego, które uwielbiam
ana1 03.10.2013 09:12
bardzo fajne lubię takie połączenie
joanna30 03.10.2013 08:53
Moje smaki :)
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:49
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak