Szpinak z fetą w cieście francuskim

Szpinak z fetą w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    350 g
  • szpinak mrożony

    300 g
  • feta

    50 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • żółty ser starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szpinak z fetą w cieście francuskim

Szpinak usmażyć na maśle, mieszając aż odparuje. Dodać sól, pieprz i przeciśnięty czosnek. Dodać śmietanę, wymieszać, przestudzić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, na środek wyłożyć szpinak, rozsmarować. ułożyć fetę pokrojoną w kostkę. Boki ciasta zlepić na środku, posypać całość żółtym serem. Zapiec na złoto. Doskonale smakuje z sałatką z pomidorów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

6zer
6zer 03.10.2013 12:11
uwielbiam wszystko co ma ciasto francuskie
Magula 03.10.2013 10:13
fajny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego, które uwielbiam
ana1 03.10.2013 09:12
bardzo fajne lubię takie połączenie
joanna30 03.10.2013 08:53
Moje smaki :)
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:49
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat