Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z fetą

4.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Szpinak z fetą, doprawiony czosnkiem i czarnym pieprzem. To świetny dodatek do obiadu lub farsz. 

Składniki:

szpinak mrożony 400 gramów
ser feta 100 gramów
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z fetą

Szpinak z fetą może być nadzieniem do:

- naleśników;

- tostów;

- pierożków z ciasta francuskiego;

- tradycyjnych pierogów;

1. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę.
2. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, smażyć na małym ogniu 2 minuty.
3. Następnie dodać rozmrożony szpinak. Smażyć około 5-7 minut tak aby wyparowała woda. Doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć gaz.
4. Wkruszyć ser feta i wymieszać.

W tym przepisie do szpinaku dodane są aż 4 ząbki czosnku, jeśli to za dużo zmniejsz ich liczbę lub zastąp ząbki czosnkiem suszonym, który ma łagodniejszy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 08.03.2024 17:58
Pyszne z naleśnikami
Doradca Smaku 11.03.2024 08:42
Potwierdzam! Lub jako nadzienie do pierożków z ciasta francuskiego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak