Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście świeżego szpinaku 100 g
brokuł 1/4 szt
majonez 5 łyżek
Czosnek suszony Prymat 1 szcz
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
paluszki krabowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

Liście świeżego szpinaku dobrze myjemy i osuszamy (na czystej ściereczce kuchennej lub w wirówce do sałaty). Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, a te kroimy w kawałki. Paluszki krabowe surimi odwijamy z folii i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z oliwą, solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i polewamy sałatkę. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak