Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 25 dkg
boczek wędzony 5 dkg
ząbek czosnku
cukier szczypta
sól do smaku
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z boczkiem

Liście dokładnie myjemy i osuszone przekładamy do miski.Boczek kroimy w drobną kostkę i topimy na wolnym ogniu na patelni aż powstaną chrupiące skwarki.Czosnek rozgniatamy i mieszamy z octem solimy do smaku i wlewamy do patelni z gorącym boczkiem.Zalewamy szpinak i zaraz podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak