Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w śmietanie z suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 2 woreczki
czosnek 4 ząbki
pomidory suszone w zalewie 2 słoiczki
masło klarowane
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w śmietanie z suszonymi pomidorami

Szpinak rozmrażamy i odcedzamy na sicie z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy masło. Czosnek obieramy i kroimy w paseczki lub plasterki ,podsmażamy na maśle. dodajemy szpinak. smażymy , aż szpinak będzie gotowy. Pomidory wyciągamy z słoika, kroimy w paseczki dodajemy na patelnie. Mieszamy. doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. na koniec wlewamy śmietanę 30 % , wszystko razem zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 27.05.2014 12:15
bardzo smaczne
halinah 27.05.2014 11:21
dawno nie jadłam szpinaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak