Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak w kokilkach zapiekany z serami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 40 g
ser pleśniowy złocisty 1 opakowanie
masło 2 łyżki
śmietana 12-procentowa 3 (do gotowania)
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak w kokilkach zapiekany z serami

1.szpinak posiekać (jeśli mrożony, to nie trzeba go odmrażać).
2.na patelni rozgrzać masło i umieścić na nim szpinak i lekko go podsmażyć.
3.w trakcie smażenia dodać śmietanę oraz pieprz ( nie solić)
4.wyłączyć gaz i do lekko przestygniętego szpinaku dodać pokruszony ser pleśniowy
5.przekładać masę szpinakowo-serową do kokilek, wypełniając je w 2/3.
6.dopełnić kolilki startym żółtym serem i posypać słodką papryką.
7.zapiekać w piekarniku aż ser się stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.11.2010 16:13
Oj, to by mi smakowało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak