Szpinak Rossini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    1 szklanka
  • masło

    100 g
  • żółtka

    2
  • sól

  • szpinak

    500 g
  • kiełbasa szynkowa

    150 g
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    50 g (twardy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodajmy masło lub margarynę i posiekać nożem , dodać żółtka troszkę posolić i zagnieść ciasto i wkładamy na pól godziny do chłodziarki , następnie wykładamy foremki tym ciastem układamy na blasze i piec na jasny kolor . Szpinak przebrać , opłukać , sparzyć , odcedzić i i zemleć razem z kiełbasa następnie łączymy ze śmietaną i startym serem , doprawić i napełnić babeczki , włożyć do piekarnika i zapiekać .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 07.12.2012 19:47
lubię
babcia 07.12.2012 19:47
lubię
Ania67 02.06.2011 22:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat