Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po mojemu...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 4 pęczki
masło do smażenia 2 łyżki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po mojemu...

szpinak dobrze opłukać pod zimną wodą i osuszyć z nadmiaru wody i liście porwać na mniejsze kawałki

na maśle w większym rondlu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, pokrojony czosnek, dodać kucharka, pieprz

porcjami dodawać szpinak, mieszać co jakiś czas, gdy użyjemy cały szpinak to dusić na średnim ogniu z 10 minut co jakiś czas mieszając do odparowania wody

mąkę wymieszać z mlekiem i wlać do szpinaku, mieszać do zagęszczenia

taki szpinak lubimy z jajkiem sadzonym i tostami............SMACZNEGO!!!


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 17.08.2016 13:21
super pomysł
Róża1 17.08.2016 08:31
mnie też najlepiej smakuje w tej wersji :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak