Szpinak do obiadku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    250 g
  • czosnek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • śmietana

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy i na małym ogniu zagotowujemy. Czosnek rozgniatamy, możemy skorzystać też z czosnku granulowanego. szpinak doprawiamy do smaku sola i czosnkiem. Dodajemy ok 1 łyżki masła i ok 2 -4 łyżek śmietany 12 lub 18. Chwilkę gotujemy pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 14.01.2014 09:22
szpinak jest bardzo zdrowy, czesto robie go do jajuszka...
Margo1 18.12.2013 07:37
lubię szpinak
Ewelina38 30.11.2013 16:17
bardzo lubię szpinak ale praktycznie go nie gotuję, bo nie ma kto w domu jeść, oprócz nie.... :(
Motorek 24.11.2013 10:21
lubię szpinak
Seba 06.11.2013 09:38
fajny pomysł
Bernadeta1 09.08.2013 09:31
uwielbiam szpinak
pajbek 29.07.2013 21:24
Szpinak też lubię :-)
Katarzyna59 21.06.2013 07:29
bardzo fajny
IwonaKa 09.05.2013 00:05
pycha,do tego jajka sadzone i ziemnaczki,lubię taki obiad
Beata23 02.05.2013 11:47
samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat