Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak, botwinka, sałata z jajkiem i śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży garść liści
botwina garść liści
sałata 6-7 liści
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
śmietana 18 proc 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak, botwinka, sałata z jajkiem i śmietaną

Szpinak, botwinę i sałatę umyć i poszarpać. Oddzielić żóltko od białka. Białko wkroić do sałaty, a żółtko utrzeć z cukrem, kwaskiem i solą, dodać śmietanę, powinien powstać słodko-kwaśny sos. Zalać tym sosem sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.07.2012 09:44
same witaminki
RenataZ-et 04.07.2012 23:52
pycha
gosia1988 09.04.2012 15:07
ciekawie wygląda
mala2021 18.03.2012 18:14
samo zdrowie i do tego bardzo smaczne
Jaheira11 08.08.2011 23:13
dla takich składników jestem na tak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak