Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony ze szczypiorkiem 2 kostki
mleko 1 szklanka
szpinak mrożony 450 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
makaron
mięso z kurczaka 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak

Kroki postępowania

1
Na patelnię /woka wykładamy szpinak, dodajemy szklankę mleka
Krok 1 - Szpinak foto
2
Dodajemy sól i pieprz, bazylię i kucharek. Gotujemy ok 5 minut pod przykryciem, następnieok 15 minut bez aż mleko wyparuje. Dodajemy serek topiony, i mieszamy. Czekamy aż całkowicie się rozpusci.


Mięso z kurczaka gotujemy, oddzielmy od kości, kroimy drobniej.Doprawiamy.
Krok 2 - Szpinak foto
3
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Wykładamy porcje na talerz, polewamy szpinakiem. Posypujemy mięsem.
Krok 3 - Szpinak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.02.2014 20:26
pychota :)))
JOANNA16 20.09.2013 21:13
pychota)))
Papryczka 16.04.2013 20:59
smakowity ten szpinak
Zdzisław 16.04.2013 20:55
ciekawe dla mnie z tym topionym
Henryka2 16.04.2013 20:35
Lubię szpinak. Połączenie z serkiem topionym podoba mi się, wypróbję na pewno. Jednak kurczak zamiast jajka, o już nie moja bajka.
Megg 16.04.2013 19:04
wygląda bardzo apetycznie!!!
dianix 16.04.2013 18:38
Jest smaczne, ja szpinaku ogólnie nie jadam.. w zestawieniu z serkiem topionym jest super
Marta11 16.04.2013 18:28
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak