Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinaczek na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
cebula biała 2 szt
boczek wędzony 20 dag
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
śmietana 30% 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinaczek na ciepło

Cebulę i czosnek obieramy z łupiny. Cebule siekamy drobno , czosnek przepuszczamy przez praskę . Boczek wędzony kroimy w małą kosteczkę. Na patelnie dajemy łyżkę oleju - dodajemy kawałeczki boczku - podsmażamy. Następnie dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy i smażymy chwile. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i szpinak. Wszystko razem smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy aż szpinak będzie ugotowany. Pod koniec dodajemy łyżkę masła - mieszamy. Następnie dodajemy odrobinę śmietany - mieszamy - zagotowujemy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 23.02.2014 17:13
Zazwyczaj szpinak przyprawiam czosnkiem i gałką muszkatołową:)W takiej wersji jeszcze nie jadłam.
Monika-twin 23.02.2014 14:57
lubie szpinak
adelajda 23.02.2014 11:38
lubię szpinak w takiej wersji :)
gosia561 23.02.2014 10:48
dobry do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak