Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpecle w sosie pieczarkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
pieczarki 300 g
kostka grzybowa 1 sztuka
śmietana 30% 50 ml
szpecle 1 opakowanie
ser żółty 50 g
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpecle w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić na 4 i w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i pieczarki, przesmażyć. Dodać kostkę grzybową i 0,5 szklanki wody. Gotować 5 minut.
Krok 1 - Szpecle w sosie pieczarkowym foto
2
Mąkę i śmietanę rozrobić w 0,5 szklanki wody. Wlać do pieczarek, zagotować.
Krok 2 - Szpecle w sosie pieczarkowym foto
3
Szpecle wyjąć z opakowania, wrzucić na wrzątek, po dwóch minutach odcedzić. Wsypać je do sosu. Wymieszać.
Krok 3 - Szpecle w sosie pieczarkowym foto
4
Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Porcje szpecli rozłożyć na talerze i posypać serem, podawać od razu.
Krok 4 - Szpecle w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.02.2014 14:10
Świetny przepis
Anna169Hosz 25.02.2014 19:05
Apetyczne danie!
gosia1988 25.12.2013 16:34
chętnie bym spróbowała :)
Klausia 05.12.2013 12:05
nie jadłam jeszcze, ale mi się podoba :)
mysza75 26.11.2013 12:05
nie jadłam jeszcze szpecli, fajny pomysł :-)
Malinka 24.11.2013 22:47
Ja chętnie bym zjadła:)
Katarzyna59 24.11.2013 09:36
bardzo smaczne
fotoviderek 24.11.2013 09:29
Uwielbiam takie szpecle :)
Mniam 23.11.2013 20:46
Szybkie i smaczne danie.
Katarzyna/kate1980 23.11.2013 16:41
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak