Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagówkowy bigos

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
filet z kurczaka 30 dag
szynka 10 dag
parówki 4 szt
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagówkowy bigos

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową myjemy pod bieżącą wodą, obcinamy końcówki i kroimy w ok 2 cm kawałki. Przekładamy do garnka zalewamy małą ilością wody. Wkruszamy kostkę rosołową i zagotowujemy.
Krok 1 - Szparagówkowy bigos foto
2
Pierś z kurczaka i kiełbasę kroimy w kostkę a cebule w piórka. Parówki kroimy w talarki. Parówkę i szynkę podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Wsypujemy do fasolki. Gotujemy 10 min pod przykryciem, aż fasolka zmięknie.
Krok 2 - Szparagówkowy bigos foto
3
Dodajemy przecier i doprawiamy solą i pieprzem. Zagęszczamy mąką rozrobioną z małą ilością wody.
Krok 3 - Szparagówkowy bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.04.2014 11:46
bardzo smaczny obiad
Wacław 15.04.2014 14:35
podoba mi sie ten przepis !
pestka 05.04.2014 12:24
świetna wersja bigosu
olkaaa 26.03.2014 20:03
też taką lubię
Ania84 15.10.2013 23:24
bigos kojarzyl mi się zawsze z tradycyjnym, ale w takiej wersji równie dobrze smakuje
ao_12 13.10.2013 20:55
fajny bigosik:)
alaaa 13.10.2013 18:16
apetyczny bigosik
Ania84 13.10.2013 15:06
pyszne i sycące danie
Adam/ZUB3R 13.10.2013 14:39
wygląda smacznie
Noruas 13.10.2013 14:33
mnaim ;) jakie fajne połączenie :)
Ania321 13.10.2013 14:23
fajny pomysł, pysznie wygląda :)
adelajda 13.10.2013 13:54
dobry przepis :)
Ela_K 13.10.2013 13:42
ciekawe danie muszę spróbować
Łukasz15 13.10.2013 13:41
Apetyczny ten bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak