Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagówka z posypką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
masło 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżka
woda 2 litr
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagówka z posypką

Kroki postępowania

1
Fasolkę umyć i wrzucić do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 15 min.
Krok 1 - Szparagówka z posypką foto
2
Na patelni rozpuścić masło, wsypać bułkę tartą i chwilkę podsmażać.
Krok 2 - Szparagówka z posypką foto
3
Ugotowaną fasolkę wsypać do bułki z masłem na patelnie, posolić i chwilkę podsmażać.
Gotową fasolkę podawać np. z ziemniakami i jajkiem sadzonym na twardo.
Smacznego!
Krok 3 - Szparagówka z posypką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.11.2013 00:03
Lubię i tak robię.
ppaulina 05.07.2013 20:58
uwielbiam tak zrobiona fasolke
Elżbieta17 26.04.2013 20:50
już nie mogę się doczekać kiedy będzie nowa:)
Laila2786 10.03.2013 11:21
bardzo lubię
Iwusia 06.03.2013 21:53
fantastyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak