Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowe paluszki na ostro

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
jajko 2
mąka 1/3 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szk
chili Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowe paluszki na ostro

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać i usunąć zdrewniałe części
Krok 1 - Szparagowe paluszki na ostro foto
2
W garnku zagotować wodę z solą i odrobiną cukru i włożyć do wrzątku na stojąco szparagi i zblanszować je. Potem wyjąć je na talerz.
Krok 2 - Szparagowe paluszki na ostro foto
3
Przygotować trzy talerze, na jeden wysypać mąkę, na drugi bułkę tartą i przyprawy a potem wymieszać i na trzeci talerz wybić jajka, doprawić solą i rozbełtać. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej. Każdy szparag obtaczać w mące,
Krok 3 - Szparagowe paluszki na ostro foto
4
, potem zanurzać w jajku i
Krok 4 - Szparagowe paluszki na ostro foto
5
na koniec panierować w bułce tartej.
Krok 5 - Szparagowe paluszki na ostro foto
6
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto brązowy
Krok 6 - Szparagowe paluszki na ostro foto
7
kolor z każdej strony. Szparagi podawać na gorąco, można polać ketchupem.
Krok 7 - Szparagowe paluszki na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 03.08.2014 10:37
pomysł wprost rewelacyjny
Konczi 03.08.2014 10:15
Fajny pomysł :)
gosia1988 02.08.2014 21:40
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak