Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowe mielone

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 600 g
szparagów kilka bez główek
cebula 2
ząbki czosnku 3
natki pietruszki 1/2 pęczek
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
wody 100 ml
do smaku
sól
chili scotch bonnet
DODATKOWO:
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowe mielone

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić i zmielić maszynką do mięsa. Cebulę, czosnek i szparagi obrać, opłukać i również zmielić po czym zmielić też natkę pietruszki.
Krok 1 - Szparagowe mielone foto
2
Do tych składników wbić jajka, dodać bułkę tartą, wodę oraz przyprawy do smaku i wyrobić masę.
Krok 2 - Szparagowe mielone foto
3
Z masy mięsnej formować kulki i wrzucić je do naczynia z bułką tartą.
Krok 3 - Szparagowe mielone foto
4
Na patelni rozgrzać olej, panierować, formować podłużne lub okrągłe kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Szparagowe mielone foto
5
Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Szparagowe mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 27.08.2012 07:24
ciekawe
cukiereczek 25.08.2012 09:03
apetyczne
Agnieszka_B 25.08.2012 06:35
Bardzo ładne zdjęcia, a i kotleciki niczego sobie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak