Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa Zupa krem ze smażonymi krewetkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
ziemniak 1 szt.
śmietana 18 proc 200 ml
bulion warzywny
krewetki duże 12 szt
patyczki do szaszłyków
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa Zupa krem ze smażonymi krewetkami

Odciąć końcówki szparagów, obrać i umyć. Obrać ziemniaka. Warzywa gotować w 1,5l bulionie warzywnym ok 15 minut. Odstawić na chwilę by przestygły, dodać śmietanę i dokładnie zblenderować. Doprawić gałką muszkatołową, koperkiem i pieprzem.
Podawać z szaszłykami z smażonych krewetek w pieprzu cayenne
Można dodać prażoną cebulkę :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 28.11.2013 16:06
Szparagowa z krewetkami ,udany duet.
aniagdz 28.11.2013 13:49
no genialny przepis!
adelajda 28.11.2013 11:35
lubię krewetki i szparagi to będzie mi smakowało :)
Olga_SK 28.11.2013 10:39
Podoba mi się ten krewetkowy szaszłyk :)
norweska20 28.11.2013 10:17
takiej jeszcze nie jadłam..warta uwagi
dwa pokoje z kuchnią 28.11.2013 09:59
wygląda super! na pewno smakowało
2milutka 28.11.2013 09:49
smaczne to!
brioszka 28.11.2013 09:22
to musi być pyszne
IwonaDD 28.11.2013 09:21
pyszne połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak