Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
fasolka szparagowa 60 dag
śmietana 18 proc 10 dag
cebula 2 szt
ziemniaki 4 szt
jajko 1 szt
ser żółty 10 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa z ziemniakami

1. Fasolkę myjemy, osuszamy i odcinamy końce. Gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie. Odcedzamy i osuszamy.
2. Ziemniaki starannie myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i kroimy w grube plastry.
3. Wieprzowinę myjemy, osuszamy i kroimy w niewielką kostkę. Cebule obieramy, drobno kroimy. Szklimy na oleju. Dodajemy mięso. Mieszając, smażymy ok. 15 min.
4. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwy ziemniaków, cebuli z mięsem oraz fasoli.
5. Śmietanę mieszamy z jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Ser żółty ścieramy na tarce. Potrawę polewamy śmietaną i posypujemy serem. Pieczemy ok. 30 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 04.03.2013 18:16
bardzo smacznie, podoba mi sie przepis
Sylwia56
Sylwia56 07.05.2012 11:34
pychotka
suzana 02.07.2011 13:20
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak