Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa z koperkowymi kluseczkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 pęczek zielonych szparagów
1/2 pęczka koperku
1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30 %
sól
3/4 szklanki maki
1/4 kostki masła

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa z koperkowymi kluseczkami :

Szparagi umyć , oczyścić .Odkroić główki .Resztę pokroić na kawałki i zalać 3 szklankami wody.Lekko osolić i gotować 20 minut. Zmiksować lub przetrzeć przez sito .
Osobno w małej ilosci osolonej wody ugotować ( 5 minut od zagotowania ) ugotować główki szparagów .Odcedzić .
Zmiksowaną zupkę zaciągnąć śmietanką .Dodać 2 łyżki pokrojonego koperku .Doprawić do smaku .
Zagotować 1/2 szklanki wody z 1/4 kostki masła , szczyptą soli i usiekanym koprem. Wsypać mąkę i gotowac mieszając aż zrobi się szkliste i będzie odstawać od garnuszka. Zestawić z gazu. Dodać jajko i ucierać na gładko. Odstawić na 15 minut.
Zagotować osolona wodę i kłaść na wrzątek łyżeczką małe kluseczki. Zagotować. Odcedzić .
Podawać zupę wkładając do niej główki szparagów i kluseczki. Dekorować gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 18.09.2011 23:42
Wygląda rewelacyjnie :)
Henryka2 01.01.2011 13:22
Na pewno jest pyszna!
Anna169Hosz 26.10.2010 20:23
Bardzo zachęcajacy przepis...musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak