Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zielone na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszne zielone szparagi gotowane na parze, to idealny dodatek do obiadu. Świetnie smakują w towarzystwie jajka czy kotletów.

Składniki:

szparagi zielone 400 g
woda zimna 750 ml
serek mascarpone 1/2 szklanki
jogurt naturalny 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szczypta
pieprz 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zielone na parze

Przygotować wszystkie składniki. Szparagi zielone umyć i poodcinać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować chwilę jak zmiękną około 6 do 8 minut. Wyjąć na talerz i podawać z dodatkiem serka mascarpone wymieszanego z jogurtem i przyprawionego pieprzem i solą ziołową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 08.05.2016 13:26
Zdrowo, pożywnie i smacznie :D Pycha!
Janina 08.05.2016 13:08
Świetna propozycja;))
Motorek 08.05.2016 12:23
bardzo dobre
Róża1 08.05.2016 11:08
ale smakowitości :-)
Goya 08.05.2016 06:59
zjadłabym chętnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak