Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 1 kg
ser żółty 20 dkg
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
szpinak mrożony 30 dkg
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżka
pestki słonecznika 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane ze szpinakiem



Szparagi oczyścić, odkroić końce. W naczyniu zagotować wodę, posolić, dodać masło , włożyć szparagi i gotować około 15 min
W patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać szpinak, doprawić przyprawami i dusić.
Szparagi odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym , polać uduszonym szpinakiem, posypać serem i pestkami słonecznika. Zapiekać około 10 min w temperaturze 225 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 24.06.2016 07:28
pysznie wyglądają Twoje szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak