Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

szparagi zapiekane z serem, boczkiem i ziemniakami

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone
1 pęczek
ziemniaki ugotowane
300 g
boczek wędzony
100 g
jajko
2 szt
ser żółty
4 plastry
oliwa
2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi zapiekane z serem, boczkiem i ziemniakami

naczynie do zapiekania lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć ugotowanymi, pokrojonymi dowolnie ziemniakami, posypać je przyprawą do ziemniaków, ostrą papryką, solą, pieprzem. Na ziemniakach rozłożyć cienkie plastry lekko podsmażonego boczku. Następnie ułożyć ciasno szparagi. Raz jeszcze plastry boczku i ser żółty, całość skropić oliwą. Zapiekać przez 30minut w 180-200C, ostatnie 10min z termoobiegiem. Pod sam koniec zapiekania wyłożyć podsmażone na patelni jajka sadzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.08.2015 09:00
Swietny pomysł
cukiereczek 20.08.2015 16:49
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak