Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 gram
szynka parmeńska 100 gram
sól
cukier
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody z odrobiną cukru i gotować 5 minut. Następnie odcedzić i owinąć szparagi szynką. Skropić oliwą (świetnie sprawdzi się tutaj oliwa w sprayu). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.04.2016 19:41
Bardzo lubię :)
Janina 18.04.2016 14:55
Pyszne jedzonko;))
Ada-Gaba 18.04.2016 14:28
smaczne danie
Anna169Hosz 18.04.2016 13:33
W tym sezonie jeszcze nie jadłam szparagów.
Maridka19 18.04.2016 13:04
Lubimy takie przepisy :)
IZABELA29 18.04.2016 11:25
Pysznie wyglada
ben-ka 18.04.2016 11:01
Ja też to lubię:)
gosia56 18.04.2016 09:47
moje ulubione jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak