Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

szparagi zielone 1 pęczek
jajko 2 szt
mąka 1/2 szklanki

Pamierka

Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
parmezan starty 1/2 szklanki
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane

Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem.

W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem. Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce.
Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce.
Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 24.04.2016 21:28
W tym roku obowiązkowo muszę spróbować szparagów! :) skoro fasolkę szparagową uwielbiam to je też na pewno polubię ;D
agi0911 24.04.2016 18:08
pychotka do schrupania!
Wiesława1 24.04.2016 15:03
Pyszności!!
Wacław 24.04.2016 11:45
pyszna przekąska ,mniam ;-)
Janina 24.04.2016 11:31
Fajny pomysł;))
cukiereczek 24.04.2016 10:40
ciekawa przekąska
gosia56 24.04.2016 10:17
oj zjadłabym
RenataZ-et 24.04.2016 10:03
świetna przekąska
Ola1984 24.04.2016 09:55
Przepyszne, wiosenne danie :)
Maridka19 24.04.2016 08:19
Bardzo lubimy takie przepisy
tobi1989 24.04.2016 08:02
Fajne do chrupania :)
Małgorzata92 24.04.2016 07:38
Muszę spróbować :)
smerfetka79 24.04.2016 01:52
oj tak dawno nie jadłam szparagów. wyglądają przesmacznie.
norweska20 24.04.2016 01:07
to musi być pyszne :)
Iwusia 23.04.2016 23:14
ależ bym je schrupała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak