Szparagi zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    1/2 szklanki

Pamierka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • parmezan starty

    1/2 szklanki
  • olej

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem.

W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem. Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce.
Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce.
Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 24.04.2016 21:28
W tym roku obowiązkowo muszę spróbować szparagów! :) skoro fasolkę szparagową uwielbiam to je też na pewno polubię ;D
agi0911 24.04.2016 18:08
pychotka do schrupania!
Wiesława1 24.04.2016 15:03
Pyszności!!
Wacław 24.04.2016 11:45
pyszna przekąska ,mniam ;-)
Janina 24.04.2016 11:31
Fajny pomysł;))
cukiereczek 24.04.2016 10:40
ciekawa przekąska
gosia56 24.04.2016 10:17
oj zjadłabym
RenataZ-et 24.04.2016 10:03
świetna przekąska
Ola1984 24.04.2016 09:55
Przepyszne, wiosenne danie :)
Maridka19 24.04.2016 08:19
Bardzo lubimy takie przepisy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat