Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
ciasto francuskie 275 g
jajko 3
śmietana 1 łyżka
pomidory 2
pieprz
sól
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać, ugotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze lekko wywijając brzegi.
Krok 1 - Szparagi zapiekane foto
2
Jajka roztrzepać z solą i pieprze, dodać śmietanę. Masę jajeczną wylać na szparagi. Ułożyć pokrojone w plastry pomidory.
Krok 2 - Szparagi zapiekane foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zapiekać przez ok. 15 minut. Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.
Krok 3 - Szparagi zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.05.2014 07:27
super przepis
gosia56 20.10.2013 09:26
super pomysł
fotoviderek 24.05.2013 09:17
Świetne danie. Pycha :)
mufinka79 23.05.2013 16:42
Bardzo fajna propozycja podania szparagów :)
joanna30 23.05.2013 09:25
Ciekawy przepis:)
Renataj 23.05.2013 08:28
Apetyczny przepis
irenka 22.05.2013 22:39
wygląda apetycznie i ślicznie,na pewno smaczne,spróbuję
reniatka 22.05.2013 21:12
świetne jedzonko
TEtalicha 22.05.2013 21:10
swietnA I SMACZNA KOLACJA
Katarzyna/kate1980 22.05.2013 20:58
świetny przepis napewno skorzystam z niego
Kolorowa 22.05.2013 20:29
Ale ekstra wygląda całość, jak obraz jakiś =P
Renata9 22.05.2013 20:11
lubię szparagi, ciekawy przepis z tym ciastem francuskim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak