Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z sosem kaparowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 50 dag
cebula 1 duża
olej 2 łyżeczki
kapary całe Smak 6 łyżeczek
kapary 2 łyżeczki zalewy
ser pleśniowy typu gorgonzola 5 dag
wino półwytrawne 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
koper świeży 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z sosem kaparowym

Kroki postępowania

1
Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki a następnie gotujemy w osolonej wodzie tak aby końcówki wystawały ponad poziom wody.
Krok 1 - Szparagi z sosem kaparowym foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju aż się zeszkli.
Krok 2 - Szparagi z sosem kaparowym foto
3
Do cebuli dodajemy kapary i zalewę. Gotujemy około 3 minut następnie wlewamy wino i dodajemy ser. Gdy wino odparuje dodajemy śmietanę,koperek doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy i chwilę zagotowujemy. Szparagi polewamy sosem kaparowym
Krok 3 - Szparagi z sosem kaparowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 04.10.2016 12:11
ciekawy pomysł na dodatek do obiadu:-)
Mniam 18.08.2016 11:45
Jakie pyszne to musi być!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak