Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z sosem i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
boczek wędzony
szparagi białe
śmietana 12%
sos pesto
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z sosem i boczkiem

Kurczaka obtaczamy w ulubionych przyprawach, zawijamy w boczek, wtykamy wykałaczkę a następnie smażymy. W garnku gotujemy wodę i do wrzącej wsadzamy szparagi. Gotujemy 5min a potem hartujemy w wodzie z lodem. Sos robimy mieszając śmietanę z trzema łyżkami zielonego pesto. Dodajemy odrobinę wody, pieprzu i gotujemy. Do sosu dorzucamy szparagi i gotujemy 2 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.06.2014 23:33
Fajny obiadek,czuję się zaproszona :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak